Behandelplan

Op deze pagina vindt u meer informatie over het behandelplan bij een behandeling met de onzichtbare beugel van Invisalign.

Intake gesprek

Tijdens de eerste kennismaking leggen wij de Invisalign behandeling aan u uit. Daarnaast doen wij onderzoek naar uw gebitsafwijkingen en bespreken we de mogelijke aanpassingen. De tandarts bekijkt ook de gezondheid van uw tandvlees. De intake neemt 20-30 minuten in beslag. Naar aanleiding van de intake sturen wij u een offerte. Daarmee kunt u eventueel bij uw zorgverzekeraar informeren welk deel van de behandeling vergoed wordt.

Tweede afspraak

Wanneer u na de intake ervoor kiest om verder te gaan met de Invisalign behandeling, wordt er tijdens een tweede afspraak een scan van uw gebit en een röntgenfoto gemaakt. Vervolgens ontvangt u binnen twee weken een computeranimatie van de te volgen behandeling. Deze animatie laat u precies zien hoe uw gebit in de loop van de tijd zal veranderen en hoe het eindresultaat eruit komt te zien. De animatie kan vervolgens nog worden besproken met de behandelend tandarts en eventueel nog worden aangepast. A lleen wanneer u akkoord gaat met de behandeling zoals getoond in de animatie, gaan wij over tot het bestellen van de Invisalign beugels. Binnen 14 dagen na bestelling krijgen wij die binnen en een week daarna heeft u de eerste beugel al in uw mond.

Behandeling

De behandeling vindt plaats met behulp van een serie beugels die iedere 10 dagen worden verwisseld. In het begin zit iedere beugel een beetje strak, maar naarmate het gebit weer wat verder gecorrigeerd is en de druk afgenomen, is het tijd voor de volgende beugel uit de serie. U hoeft niet iedere twee weken naar de praktijk om een nieuwe beugel op te halen. Als de behandeling volgens plan verloopt, krijgt u elke keer 3 of 4 beugels mee, zodat u maar ongeveer één keer in de zes weken op controle hoeft. De Invisalign beugel moet 20 tot 22 uur per etmaal worden gedragen. Sowieso moet de beugel uit tijdens het eten en poetsen.

Duur van de behandeling

Er zijn drie soorten behandelingen : express, lite en comprehensive ( voorheen full) . Tijdens de intake geven we u al een indicatie welke behandeling voor u het beste is. En nadat de animatie gereed is, maken we gezamenlijk een definitieve keuze. Express gaat tot maximaal 7 beugels en de duur van de behandeling is 3.5 maand.enz. Lite gaat tot aan maximaal 14 beugels en de de duur van de behandeling is 5 maanden. Voor full worden net zoveel beugels gebruikt als nodig. De behandeltijd is afhankelijk van het aantal beugels dat gebruikt wordt- het aantal beugels maal tien dagen.

Gratis beoordeling voor de onzichtbare beugel
Invisalign advantage award

Invisalign beugel

  • Onzichtbaar
  • Korte behandelduur
  • Uitneembaar
  • Comfort
  • Gezond
  • Pijnloos
  • Perfectie