Onzichtbare beugel (doorzichtige beugel)

Het merk Invisalign staat voor ‘invisible’ (onzichtbaar) en ‘align’ (corrigeren). Wanneer men het dus heeft over de onzichtbare beugel, bedoelt men meestal de Invisalign beugel. Het belangrijkste voordeel van de onzichtbare Invisalign beugel is dat hij niet opvalt en daardoor door de omgeving nauwelijks waargenomen wordt.

Vragen over de onzichtbare beugel

In onderstaande video worden de veel gestelde vragen over de onzichtbare beugel behandeld. De meeste vragen worden door Evelyn Buenen binnen de video besproken. Verder kunt u ook nog de veel gestelde vragen bekijken op onze FAQ pagina.

De beugels van Invisalign zijn onzichtbaar omdat ze gemaakt zijn van transparant kunststof dat nauwsluitend over het gebit geschoven kan worden. Voor iedere patiënt wordt een hele serie beugels gemaakt, die allemaal op maat zijn gemaakt en precies op elkaar aansluiten. Iedere beugel wordt twee weken gedragen en oefent eigenlijk alleen de eerste dagen grote druk uit op het gebit. Nadat het gebit weer een beetje verder gecorrigeerd is en de druk geheel verdwenen, wordt de beugel vervangen voor de volgende beugel.

De onzichtbare Invisalign beugel is vooral zeer geschikt voor mensen met een representatieve functie. Voor hen is het uiterlijk immers zeer belangrijk. De beugel kan zelfs helemaal onzichtbaar worden gemaakt door hem tijdelijk uit te nemen. Ook dat is een groot voordeel van Invisalign ten opzichte van alle andere beugels.

Voor en na de behandeling

Ervaringen met de onzichtbare beugel

Annemarie van de Kamp, Amersfoort
“Eigenlijk was ik na mijn intakegesprek al overtuigd, maar toen ik daarna per e-mail een animatie kreeg opgestuurd, wist ik zeker dat Invisalign de juiste keuze was.”

Martijn van Hal, Langenboom
“Van tevoren vrijwel niemand verteld over mijn invisalignbeugel om te kijken hoe lang het zou duren voordat iemand het op zou merken. Dat heeft een hele tijd geduurd.”

Kimber Heere, Nijmegen
“Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat deze beugel zo effectief zou zijn. Mijn tanden staan rechter dan ooit tevoren.”

Lees meer ervaringen

Gratis beoordeling voor de onzichtbare beugel
Invisalign advantage award

Invisalign beugel

  • Onzichtbaar
  • Korte behandelduur
  • Uitneembaar
  • Comfort
  • Gezond
  • Pijnloos
  • Perfectie