Invisalign beugel

Uitlegvideo invisalign

Tanden staan simpelweg niet altijd recht. Dat is niet alleen esthetisch minder mooi, maar kan bovendien problemen veroorzaken. DentalCorrect biedt je de kans om met een relatief korte behandeling mooie rechte tanden te krijgen. Hier- voor gebruiken wij de laatste technologie op het gebied van orthodontie. In onderstaande video kunt u meer informatie over de Invisalign beugel bekijken.

Wat is een Invisalign beugel?

Het merk Invisalign is een combinatie van ‘invisible’ (onzichtbaar) en ‘align’ (corrigeren). De Invisalign beugel is een dunne, transparante kunststof beugel die zeer nauwsluitend over de tanden en kiezen kan worden geschoven.

Het principe van de Invisalign beugel is eigenlijk hetzelfde als van de traditionele beugel; door middel van druk op de tanden wordt het gebit langzaam maar zeker recht geduwd. Uniek echter aan de Invisalignbeugel is dat je niet één beugel krijgt, maar een hele serie elkaar opvolgende beugels – ook wel ‘aligners’ genoemd. De vorm van de beugels wordt bepaald door een computermodel, zodat ze allemaal optimaal op elkaar aansluiten. Het gebit wordt zo dus stapje voor stapje gecorrigeerd, net zo lang tot het weer recht staat. Oorspronkelijk is Invisalign speciaal voor volwassenen op de markt gebracht, maar tegenwoordig kunnen ook jongeren de onzichtbare beugel gebruiken.

De invisalignbeugel links, de slotjesbeugel in het midden en de Linguale beugel rechts.
De invisalignbeugel links, de slotjesbeugel in het midden en de Linguale beugel rechts.

De behandeling bij een invisalign beugel

De behandeling vindt plaats met behulp van een serie onzichtbare beugels die iedere 10 dagen worden verwisseld, zodat uw gebit stapje voor stapje wordt gecorrigeerd.In het begin zit iedere beugel een beetje strak, maar naarmate het gebit weer wat verder gecorrigeerd is en de druk afgenomen, is het tijd voor de volgende beugel uit de serie.

Vrijheid bij het dragen van de beugel

De Invisalign beugel moet 20 tot 22 uur per etmaal worden gedragen. U heeft dus de vrijheid om zelf te bepalen wanneer de beugel uit mag. Sowieso moet de beugel uit tijdens het eten en poetsen. U hoeft niet iedere twee weken naar de praktijk om een nieuwe beugel op te halen. Als de behandeling volgens plan verloopt, krijgt u elke keer 3 of 4 beugels mee, zodat u maar ongeveer één keer in de zes weken op controle hoeft.

Verenigde Staten

De Invisalign behandeling is een gepatenteerde, Amerikaanse uitvinding die voor het eerst in 1999 werd toegepast. In Amerika wordt Invisalign al door heel veel tandartsen gebruikt. In Nederland begint de behandeling nu langzaam maar zeker door te breken.

Voor en na Invisalign

Voor en na de behandeling met een Invisalign Beugel
Voor en na fotos van het het gebit van een 19 jarige patient behandeld met de invisalignbeugel. In deze case is gebruik gemaakt van 27 aligners.

Voordelen van de onzichtbare invisalign beugel

Onzichtbaar

De beugel is vrijwel onzichtbaar en geluidloos. De eerste dagen moet u nog enigszins wennen aan uw spraak, maar daarna kunt u bijvoorbeeld speechen voor een volle zaal zonder dat iemand in de gaten heeft dat u een Invisalign beugel in hebt. Vooral in een representatief beroep is dit een groot voordeel.

Uitneembaar

In tegenstelling tot een vaste beugel, kan de Invisalign beugel worden uitgenomen. In sommige situaties, bijvoorbeeld bij een sollicitatiegesprek, filmopnames of een photo shoot, kan dat wenselijk zijn. Bij het eten en poetsen moet de beugel zelfs uit.

Comfort

De Invisalign beugel draagt prettiger dan een vaste beugel, omdat het oppervlakte glad is. Ook eten en poetsen is comfortabeler, omdat de beugel dan moet worden uitgenomen.

Gezond

De Invisalign beugel is beter voor uw tandvlees dan een vaste beugel. Voornamelijk omdat de Invisalign beugel uit wordt genomen bij het tanden poetsen. U kunt uw gebit dus optimaal blijven verzorgen.

Behandelduur is korter

De behandeling met een Invisalign beugel gaat sneller dan een vaste beugel. Soms zelfs wel tweemaal sneller.

Pijnloos

De Invisalign beugel is vrijwel pijnloos. Alleen tijdens de eerste dag van elke nieuwe beugel kan het wat gevoelig zijn. Wij adviseren u daarom de beugels te wisselen direct voor het slapen gaan, zodat de grootste druk ’s ochtends alweer verdwenen is.

Perfectie

Met een computermodel wordt bepaald hoe uw gebit op de meest natuurlijke en efficiënte wijze gecorrigeerd kan worden. Ook tijdens de behandeling kunnen we met behulp van de computeranimatie gemakkelijk zien of de behandeling op schema zit.

Gratis beoordeling voor de onzichtbare beugel
Invisalign advantage award

Invisalign beugel

  • Onzichtbaar
  • Korte behandelduur
  • Uitneembaar
  • Comfort
  • Gezond
  • Pijnloos
  • Perfectie