Prijzen onzichtbare beugel

Vanaf 1 januari 2024 de totale kosten

De prijs voor een behandeling ligt gemiddeld tussen € 1.200 ( express 1 kaak ) en € 3.800,– (comprehensive 12-18 maanden en 2 kaken). Dit is INCLUSIEF maandconsulten, techniekkosten, verwijderen beugels en spalk of nachtbeugel per kaak en een eventuele verfijning ( finishing touch)

Omdat iedereen verschillend is, heeft iedereen een andere behandeling nodig. Daarom is een intake van groot belang. Er kan dan een begroting op maat gegeven worden.

Voor de intake brengen we een klein bedrag in rekening. Tijdens de intake voeren we een mondonderzoek uit en kijken naar de stand van uw tanden. We kunnen dan de mogelijke beugelbehandeling beoordelen en gericht advies hierover geven. Daarnaast onderzoeken we ook de gezondheid van uw tandvlees, want met ongezond tandvlees kunnen er geen tanden verzet worden. Indien u aanvullend verzekerd bent, kan dit bedrag uit uw aanvullende verzekering ( gedeeltelijk) vergoed worden. Het intake-gesprek zal 15-30 minuten in beslag nemen.

Na de intake kunnen we u een indicatie geven in welke categorie u valt en krijgt u een begroting op maat mee. En we informeren u wat er eventueel nog meer nodig is, voordat er gestart kan worden met de beugel. Bijvoorbeeld aanvullende röntgen-foto’s of een mondhygiëne behandeling. Aan de hand van de begroting kunt u informeren bij uw zorgverzekeraar wat er vergoed wordt.

Opbouw begroting

Om gegevens te verzamelen moet er een scan gemaakt worden en röntgenfoto’s. ( codes F125A (€20,57 ), F126A ( € 74,26), F155A (€ 36,13), F156A (€ 21,18), F157A (€ 22,63), F158A (€ 63,17))

Plan maken en versturen via mail, bespreken en eventueel aanpassen, plaatsen blokjes, strippen bij plaatsen, uitleg dragen, eerste consult indien in dezelfde maand als plaatsing: code F471A € 665,86 aangevuld met de techniekkosten.

Maandconsulten: code F517A € 50,18. Alleen te berekenen indien u die maand komt. EENmaal in rekening te brengen ongeacht aantal bezoeken die maand.

Verwijderen beugels per kaak code F492A € 115,56. Verwijderen blokjes, inclusief spalk ( draadje) of nachtbeugel, eindfoto’s ( gewone camera), uitleg hoe om te gaan met spalk/nachtbeugel.

Behandelingen en prijzen

Er zijn 3 soorten behandelingen: Express, Lite en Comprehensive met eigen prijzen. Bekijk hieronder de uitleg en type behandeling.

Express

Deze behandeling is voor kleine tot zeer kleine afwijkingen. De behandeling bestaat maximaal uit 7 verschillende beugels en de duur van de behandeling is 3 maanden. Het kan voor 1 kaak of 2 kaken. Iedere maand dat u komt wordt een kleine vergoeding (code F517A € 42,77) in rekening gebracht. De behandeling is inclusief spalk/nachtbeugel per kaak. Ook is in de prijs één refinement ( verfijning) inbegrepen. De behandeling valt onder categorie 7 van de orthodontie.

Techniekkosten één kaak € 625,– twee kaken € 800,–

Lite

Deze behandeling bestaat maximaal uit 14 verschillende beugels en de duur van de behandeling is 7 maanden. Het kan voor 1 kaak of 2 kaken. Iedere maand dat u komt wordt een kleine vergoeding (code F517A €42,77 ) in rekening gebracht. De behandeling is inclusief spalk/nachtbeugel per kaak. Ook is in de prijs tweemaal refinement ( verfijning) inbegrepen. De behandeling valt onder categorie 7 van de orthodontie.

Techniekkosten één kaak € 1050,– Twee kaken € 1395,–

Comprehensive

Deze behandeling bestaat uit onbeperkt aantal beugels, net zoveel als nodig is. Het is altijd voor 2 kaken. Iedere maand dat u komt wordt een kleine vergoeding (code F517A €42,77 ) in rekening gebracht. Dit is inclusief onbeperkt refinements en spalk/nachtbeugel per kaak. De behandeling valt onder categorie 7 van de orthodontie.

Techniekkosten altijd 2 kaken € 2080,–

Gratis beoordeling voor de onzichtbare beugel
Invisalign advantage award

Invisalign beugel

  • Onzichtbaar
  • Korte behandelduur
  • Uitneembaar
  • Comfort
  • Gezond
  • Pijnloos
  • Perfectie