Prijzen

Vanaf 1 juli 2019 de totale kosten:

De prijs voor een behandeling ligt gemiddeld tussen € 1.400 (express 1 kaak ) en € 3.400,– (comprehensive 18 maanden). Dit is INCLUSIEF maandconsulten, techniekkosten en een eventuele verfijning (finishing touch).

Omdat iedereen verschillend is, heeft iedereen een andere behandeling nodig. Daarom is een intake van groot belang. Er kan dan een begroting op maat gegeven worden.

Voor de intake brengen wij u een klein bedrag in rekening. Tijdens de intake voeren wij een mondonderzoek uit en kijken wij naar de stand van uw tanden. Wij kunnen dan de mogelijke beugelbehandeling beoordelen en gericht advies hierover geven. Het bedrag is afhankelijk van de tijd die u nodig heeft. Daarnaast onderzoeken wij ook de gezondheid van uw tandvlees, want zonder gezond tandvlees kunnen er geen tanden verzet worden. Indien u aanvullend verzekerd bent, wordt dit bedrag (gedeeltelijk) vergoed door uw zorgverzekeraar. Het intake gesprek duurt 15-30 minuten.

Na de intake kunnen we u een indicatie geven in welke categorie u  valt en krijgt u een begroting op maat mee. En we informeren u wat er eventueel nog meer nodig is voordat er gestart kan worden met de beugel. Bijvoorbeeld: aanvullende röntgenfoto’s of een mondhygiëne behandeling. Aan de hand van de begroting kunt u informeren bij uw zorgverzekeraar wat er vergoed wordt.

Behandelingen en Prijzen

Er zijn 3 soorten behandelingen: Express, Lite en Comprehensive ( voorheen full) met eigen prijzen. Bekijk hieronder de uitleg en type behandeling. 

Express

Deze behandeling is voor kleine tot zeer kleine afwijkingen. De behandeling bestaat maximaal uit 7 verschillende beugels en de duur van de behandeling is 3 maanden. Het kan voor 1 kaak of 2 kaken. Iedere maand dat u komt wordt een kleine vergoeding ( € 40,75 ) in rekening gebracht. De behandeling is inclusief spalk/nachtbeugel per kaak. Ook is in de prijs een refinement ( verfijning) inbegrepen. De behandeling valt onder categorie 7 van de orthodontie.

Lite prijzen

Deze behandeling bestaat maximaal uit 14 verschillende beugels en de duur van de behandeling is 7 maanden. Het kan voor 1 kaak of 2 kaken. Iedere maand dat u komt wordt een kleine vergoeding (€40,75 ) in rekening gebracht. De behandeling is inclusief spalk/nachtbeugel per kaak. Ook is in de prijs tweemaal refinement ( verfijning) inbegrepen. De behandeling valt onder categorie 7 van de orthodontie.

Comprehensive prijzen

Voor deze behandeling worden net zoveel beugels gebruikt als nodig is en in ieder geval boven de veertien. De behandeltijd is afhankelijk van het aantal beugels dat gebruikt wordt- het aantal beugels gedeeld door twee: dan krijgt u de maanden. Iedere maand dat u komt wordt een kleine vergoeding (€ 40,75) in rekening gebracht. Dit is inclusief onbeperkt refinements en spalk/nachtbeugel per kaak. Ook deze behandeling valt onder categorie 7 van de orthodontie.

ACTUEEL