Veel gestelde vragen over de onzichtbare beugel
In onderstaand overzicht vindt u de meest gestelde vragen over de onzichtbare beugel van Invisalign. Klik de vragen aan om de antwoorden te kunnen bekijken.
Kan ik alles eten met een Invisalign beugel?
Ja, dat kan. Omdat u het bitje uit moet doen tijdens het eten, kunt u alles probleemloos eten.
Als er maar voor een kaak behandeling nodig is, is dan de prijs ook de helft?
Voor een deel. Tandartskosten veranderen niet. Alleen techniek kosten zijn wat minder. Kijk voor de actuele prijzen op de prijzen pagina.
Is gespreide betaling mogelijk?
Iedere praktijk hanteert andere normen. Bij de intake kunt u dit met de praktijk bespreken.
Is de Invisalign behandeling pijnlijk?
Alleen tijdens de eerste dag van elk nieuwe beugel kunt u wat druk voelen en kan het wat gevoelig zijn. Door echter elke nieuw bitje ’s avonds direct voor het slapen gaan in te doen, is dat minder. De volgende ochtend is de druk namelijk nagenoeg verdwenen.
Zijn er bijwerkingen?
Er zijn geen bijwerkingen
Hoe reageert mijn tandvlees op een Invisalign beugel?
Het is wetenschappelijk bewezen dat het tandvlees gezonder blijft bij gebruik van een Invisalign beugel in verhouding tot een vaste beugel. De reden is dat de Invisalign beugel gladder is en tijdens het eten en poetsen uit gaat.
Hoe lang duurt de Invisalign behandeling?
Aan de hand van een intake gesprek wordt vastgesteld hoe lang de behandeling zal gaan duren. De duur hangt voornamelijk af van de grootte van de afwijkingen die de beugel moet herstellen. Bij de meeste patiënten duurt de behandeling tussen 6 en 18 maanden. Dat is aanzienlijk korter dan een vaste beugel.
Kan iedere afwijking behandeld worden?
Vrijwel iedere afwijking kan worden behandeld met de Invisalign beugel. Slechts een klein percentage van de afwijkingen kan niet worden behandeld.
Vanaf welke leeftijd is de Invisalign behandeling mogelijk?
Nadat het melkgebit volledig gewisseld is. Dit is meestal rond 11-12 jaar. Let wel dat niet iedere praktijk deze vroege behandeling aanbiedt.
Wanneer is de Invisalign behandeling niet mogelijk?
Extreme afwijkingen van het gebit kunnen niet altijd helemaal behandeld worden met de Invisalign beugel. Dit is echter maar bij een klein percentage van de patiënten het geval. Daarnaast kunnen patienten met ontstoken tandvlees niet direct geholpen worden. Daarom controleert de tandarts tijdens het intake gesprek de gezondheid van uw tandvlees. Zonodig kunnen wij voorafgaand aan de Invisalign behandeling uw tandvlees weer gezond maken.
Hoe werkt het intake gesprek?
Tijdens de eerste kennismaking leggen wij de Invisalign behandeling aan u uit. Daarnaast doen wij onderzoek naar uw gebitsafwijkingen en bespreken we de mogelijke aanpassingen. Ook onderzoekt de tandarts de gezondheid van uw tandvlees. Dit alles duurt ongeveer 15 minuten. Naar aanleiding van de intake krijgt u een offerte mee. Daarmee kunt u eventueel bij uw zorgverzekeraar informeren welk deel van de behandeling vergoed wordt.
Hoe wordt het behandelplan bepaald?
Wanneer u na de intake ervoor kiest om verder te gaan met de Invisalign behandeling, wordt er tijdens een tweede afspraak een afdruk/scan van uw gebit en een röntgenfoto gemaakt. Vervolgens ontvangt u binnen een week een computeranimatie van de te volgen behandeling. Deze animatie laat u precies zien hoe uw gebit in de loop van de tijd zal veranderen en hoe het eindresultaat eruit komt te zien. De animatie kan vervolgens nog worden besproken met de behandelend tandarts en eventueel nog worden aangepast. Alleen wanneer u akkoord gaat met de behandeling zoals getoond in de animatie, gaan wij over tot het bestellen van de Invisalign beugels. Binnen 14 dagen na bestelling krijgen wij die binnen en een week daarna heeft u de eerste beugel al in uw mond.
Wordt Invisalign vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Dit hangt af van het aanvullende verzekeringspakket dat u hebt. Sommige verzekeraars vergoeden niets en anderen tot een bepaald maximaal bedrag. Het is daarom verstandig onze offerte te bespreken met uw zorgverzekeraar, zodat u later niet voor verrassingen komt te staan.
Valt de Invisalign behandeling onder de aftrek ziektekosten?
Ja, het is een tandheelkundige behandeling die nog steeds aftrekbaar is. Wel is de drempel verhoogd. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Belastingdienst.
Is er nog een nabehandeling?
In principe niet. Wel is het zo dat wanneer je tanden recht duwt, ze na de behandeling langzaam weer in hun oude stand kunnen gaan staan – dat geldt voor iedere orthodontistische behandeling. Om dit te voorkomen kunnen tanden gefixeerd worden met behulp van een nachtbeugel of een spalk (een dun ijzerdraadje dat achter je tanden wordt geplakt). Ook hiermee kunnen wij u helpen.
Soms komt op het laatste moment het bereikte resultaat niet overeen met de animatie. Er wordt dan een nieuwe afdruk/scan gemaakt en er worden nieuwe beugels besteld. Dit heet : refinement.
Hoe maak ik een afspraak voor een intake gesprek?
Dit kan telefonisch via nummer 0413-712444 of via de maak een afspraak functie op de site.
Ik heb nog een andere vraag
Voor overige vragen kunt u telefonisch contact opnemen via nummer 0413-712444 of u kunt gebruik maken van het stel een vraag formulier op deze site